måndag 28 januari 2008

Nya mattekapitlet

Vårt nya matte kapitel handlar om delat. Svaret ska alltid bli jämt tal. Det är lite klurigt fast jag klarade det ganska bra. Jag kämpar för att få G+. Det är betyg. Jag skötte inte mig på matten. Jag får kanske IG det är också betyg . I:et betyder icke. G betyder godkänt tillsammans betyder det icke godkänt. Jag älskar matte. Jag är ganska bra på matte men jag glömmer läxorna. Nya kapitlet är lätt om man kan matte och jämt. Till exempel 6/2 = 3 . Jag räknar så här 3 + 3 = 6 och 6/2, hur mycket fattas det för att det ska bli 6. Det blir 3. Jag gillar att skriva men inte skriva av.
Olivia

Dansen på klassfest




Vi dansade på klassfesten. Det var roligt.
Vi tjejer i fyran dansade beep och vi sjöng afrikanska låtar som heter Ola ole.
Tjejerna i trean dansade newer newer.
Vi fick mycket godkänt.

Nephtaline

Klass Fest


Vi i 5:3-4 hade klassfest. Vi hade klass fest för en och en halv vecka sedan.Vi fick ta med oss godis,chips och läsk.
Vi körde olika lekar, hela havet stormar, ballongleken, fiskdamm och godisrem på tungan.
Marwa

Pippi Långstrump

Förra onsdagen åkte vi till Stadsteatern och tittade på Pippi Långstrump. Hela skolan åkte med. Vi åkte först i tunnelbanan. Vi åkte till T-centralen sen gick vi in till teatern. Vi såg Pippi Långstrump. Vi såg Herr Nilsson och lilla Gubben. Det var jätte roligt. Det var så många barn nästan 900 barn. Alla tyckte om teatern sen var det paus. Fritis fröknarna hade tagit med sig oboy och bullar. När pausen var slut satt vi på våra platser igen. Då kom en stor båt fram sen kom Pippis pappa. Hon kramade honom sen var teater slut. VI åkte tillbaka till skolan.
Yasmin

Matteproblem


Det är tråkigt med matte problem för att det är jobbigt. Det är jobbigt att gör det hemma. Man göra andra saker hemma t.ex som att läsa, laga mat, duscha diska och tittar på tv.
Vi har matte problem en dag i veckan. Några barn får gå fram till tavlan och redovisa.
Cesar

SKRIDSKOÅKNING


Vi åkte skridskor i Husby ishall i torsdags. Ulla tog med en boll som vi kunde leka med.

Vi körde typ som amerikansk fotboll fast på isen. Dom som körde leken var jag, Cesar, Omar, Mohamed, Abdirahman, Tanawat, Ezana, Andreas och Nawaf.

Det var tomt när vi kom dit. Det var skönt.

Tjejerna bara åkte tror jag (-_-). Men det var kul.
AV GIDEON

Prov


Vi hade prov idag. Det var ganska enkelt. Vi hade prov om tid t ex vad kommer före måndag. Det var två sidor. Det tog ganska lång tid att göra provet. Efter provet fick man läsa.
Mohamed

måndag 21 januari 2008

Bästa klassen

Här i 3-4 arbetar vi med datorn. I datorn arbetar vi med klassbloggen.
Vi var den bästa klassen i skolan förra året. Vi fick priset som bästa klassen.
NAWAF

Träsljöjd

Hej, nu har halva klassen börjat med träslöjd. Det är faktist jätte roligt. Vi håller på att göra en flagga. På ena sidan måste vi göra en svensk flagga så att man vet att det är något svenskt. På andra sida får man gora sin hemlandsflagga eller hitta på vilken flagga man vill ha. Den första gången var det lite läkigt men nu kommer det att gå bättre och bättre.
Hejdå från ARINA

måndag 14 januari 2008

Fyronas projekt

Vi fyror ska jobba med svenska djur. Tre grupper jobbar med olika djur. Vi söker fakta om djuren både i böcker och på internet. Vi målar bilder av de olika djuren. Sen ska vi lägga in bilderna, skriva texter och prata in på datorn. Programmet vi ska jobba i heter PhotoStory.

Iman

TACK FÖR KOMMENTAREN

Jag blev jätte glad för att jag fick en kommentar från min gamla fröken Ulla Britt. Tack jag ska fortsätta att bli duktigare.
Vi har börjat med en ny matte bok. Vi räknar med ungefär. Det är lite svårt men jag ska klara det. Nu är det nytt år 2008.
Vi har börjat med ny roliga saker som alla tycker om, som vi fyran har börjat med projekt i data.
NEPHTALINE

Ny termin

Hej nu är vi tillbaks igen. Vi i tre-fyran har börjat med tidstema. Vi skriver om månader, dagar, sekunder och minuter. Vi i trean har börjat med träslöjd.
Vi har fått nya matteböcker.
Abdirahman