torsdag 18 december 2008

Sista veckan

Den sista veckan har vi julpysslat och det var roligt. Men egentligen har vi kommit långt, nästan halva klassen är klara med matte, sv och allt mögligt och det är bra då får vi nya böcker.
Ali

onsdag 10 december 2008

Bockstensmannen


För mer än sjuttio år sedan hittade en bonde ett nedgrävt skelett och ringde polisen. Bonden
trodde att han hade funnit en person som hade blivit mördad. Han hade rätt. Men det visade sig att den döde hade blivit ihjälslagen redan på 1300-talet. Alltså för 700 år sedan.
Han hade fått ett hårt slag mot tinningen sedan körde mördaren tre pålar genom kroppen. Kanske för att den döde inte skulle kunna spöka.
Den döde mannen kallas Bockstensmannen. Numera finns han på Varbergs museum.
Det här har jag lärt mig när jag läst om Halland.
Tanawat

Öppet hus

På torsdag kommer vi att ha föräldrafika. Vi treor kommer att sälja kakor och allt möjligt.
Vi i 3-4:an kommer att redovisa för föräldrarna. Jag tror att ni föräldrar kommer bli stolta över
era barn. Vi barn bli jätte glada om ni kommer.
Busra

Föräldrafika

På torsdag ska vi ha föräldrarfika. Vi i arbetslag 5 ska redovisa vad vi har gjort i grupparbetet.
De kommer att bli roligt. Vi i 3:an kommer att sälja lussekatter och pepparkakor och allt möljigt. Det blir kul om ni kommer. Jag tror att ni kommer att bli stolta över era barn. Därför måste ni komma.

Ali

Grupparbete

Vi har grupparbete i klassen. Vi brukar ha tregruppsystem. Då får vi vi arbeta med grupparbete så får man läsa om Sverige.
Caroline och Awo har Småland som vi arbetar med och imorgon ska vi ha föräldrafika och öppet hus. Några föräldrar kommer till skolan och tittar på sina ban när dom redovisar. Jag tror att alla föräldrar kommer att tycka om föreställnigen.
Min pappa kommer och tittar på när jag och Awo redovisar om Småland.
Jag hoppas det går bra i föreställnigen. Jag hoppas alla har tränat på texten så att vi ska läsa tydligt och inte någon ska skratta. Då blir det inte bra.

Caroline

tisdag 9 december 2008

Grupparbete

Vi söker kunskap på nätet. Det här är Ölands landskapsdjur - näktergalen.


måndag 1 december 2008

Klass 4


Jag går i klass 4. Jag och min kompis hoppar hage på rasten. Jag läser.
Elaine

Matte

Nu har vi börjat med ett nytt kapitel i matten. Alla i klassen tycker säkert att det har blivit väldigt spännande. Det nya kaitlet handlar om + - och gånger och slutet bli alltid =.
Vi dividerar och mycket mer.

Vi har börjat läsa läsrallyboken på samlingen. Den är väldigt spännande. När Ulla läser den känns det som jag är inne i boken. My och Daniel är väldigt roliga och coola tycker jag i alla fall.

Olivia XD

Idrott

Vi har idrott på torsdagar men vi har alltid hinderbana. Men jag gillar mer fotboll för att jag har spelat fotboll i 2 år. Jag har spelat i ett lag. Dom var inte så bra så jag slutade.
Omar

Få tillbaka saltet

Förra måndagen skulle vi se hur man kunde få tillbaka salt. Det gick jätte bra med att få tillbaka saltet. Det var kul att se vad som skulle hända. Vi fick tillbaka saltet. Vi fick mycket salt tillbaka.
Först hällde vi i saltet i ett annat vatten och lät det vara ett tag. Sen när vi hade NTA nästa gång så var det salt ...
Cesar :D