måndag 2 februari 2009

Simskola

Varje måndag går vi till Tensta simhall.
Vi har 3 sim lärare.
Dom är snälla. Alla barnen gillar dom.
Aya

Simskola

Vi går till simskola på måndagar. Vi simmar Tarzan och crawlsim och bentag.
Vi har tre simlärare som heter Julja, Jaque och Isabelle.
Busra

Hällristningar

Vi har jobbat med hällristningar. Vi fick måla med oljefärg. Så fick vi se på en bild och göra egna hällristningar. Det var kul att måla. Efter vi hade målat med oljefärg fick vi ta svart vattenfärg och måla över. Det syntes bra om man hade tryckt hårt med oljefärgen.
Bilderna blev fina man kunde t.ex. måla djur, människor, sol, och båtar. Man fick måla med röd eller orange färg.
När man hade tryckt hårt och sedan målat över med svart blev det som om man hade gjort på en sten. Efter de hade torkat blev de fina. Alla syntes tydligt. Det var ganska kul att måla hällristningar. De blev fina efteråt. De flesta målade båtar och människor eller flera bara med en färg.
Det syntes tydligt efteråt när de hade torkat och inte var våta. Det var kul att måla hällristningar som tecken på att det var båtar här eller något annat som tecken på att det var något. Några målade med båda färgerna orange och röd eller bara med en färg. Alla hällristingarna blev fina och tydliga om man hade tryckt hårt så färgen syntes. Oljefärgen var bra man kunde måla över fast färgen på oljefärgen inte gick bort. Det var häftigt att måla hällristningar som betydde tecken på nånting.
Raziye

Slöjd

Vi har börjat med träslöjd.Marginaljustera
Det är jätte roligt.
Vi har börjat göra små kopparnyckelringar.
Vi filar vår kopparbit.
Vi har lärt oss träslöjds reglerna.
Det är mycket viktigt.
Abdirahman